Skip to content

Archive:

Vitamin D3

Vitaelife Фарма Vitamin D3 – мислења, коментари, цена, каде да се купат

Vitamin D3 (меѓународно име – холекалциферол) е витамин супстанција, усвоен како возрасни, и новороденчиња. Оваа дрога компензира за недостаток на витамин Д3. Тој учествува во регулирањето на калциум-фосфор метаболизмот, а исто така ја зголемува апсорпцијата на фосфати и Ca2 + во цревата. Составот и форма на прашање Во моментов colecalciferol порака во форма на транспарентен […]